

4th June, 2021

Year 6 Camp: Additional Information and Itinerary

Dear Parents/Carers,

We are pleased to inform you that Perisher has confirmed our booking for Year 6 Camp. Please note that all bookings are subject to COVID-19 restrictions in place at the time. Venues are constantly reviewing their COVID-19 safety guidelines and the school will comply with all health and safety requirements imposed by each venue.

Please be aware that full payment of the camp (Total cost - \$390) is due by **Thursday 15th July, 2021**. This includes travel, accommodation, most meals, snow gear hire and activities. It also includes the Australian Government PACER rebate (\$30 per student) and additional costs subsidised by the school.

Departure from School – Monday 2nd August, 2021:

Students are to assemble in the school hall by 6:20am. Students will line up in their class lines with their luggage. Students' names will be marked off and any envelopes/last minute medications will be collected. Students are to wear casual clothes. Students are to supply their own recess, lunch and afternoon tea on the first day. We kindly request that all students store their lunch in a labelled plastic tub.

Arrival Back at School – Wednesday 4th August, 2021:

We are scheduled to arrive back at school at 4:45pm. All parents/carers should wait at the bus bay near the front gate. Before leaving with their parents/carers, students will need to have their name marked off and collect any medication and their luggage.

Medication:

If your child requires medication to be administered during the excursion, please ensure you include this information on the 'Medical Information Note'. If you think your child may need paracetamol/ibuprofen administered during the excursion, please ensure you complete the 'Paracetamol/ibuprofen Permission Note'. All forms were sent home with the previous Year 6 camp permission note and must be returned to school as soon as possible.

Contacting Students:

Should there by an emergency throughout the week and you need to contact your child, please phone the school in the first instance during school hours. Students will not need their mobile phones whilst on camp. If you have any concerns, please speak to Mrs Kathryn Lee (Stage 3 Assistant Principal).

Items Not to be Brought on the Excursion:

It is important that children do not bring any valuables, such as phones, jewellery and watches with them. Other items not to be brought include glass bottles, chewing gum, torches, hairdryers and straighteners, and electronic games. Items such as digital cameras can be brought at the children's own risk. Any inappropriate items brought along will be kept safe by teachers and returned at the end of the excursion.

Mrs Kathryn Lee (Stage 3 Assistant Principal)



KINGS LANGLEY PUBLIC SCHOOL

ENDEAVOUR TO BE A RESPECTFUL, RESILIENT LEARNER

Year 6 Camp: Itinerary (Subject to COVID-19 restrictions in place at the time)

Monday 2nd August, 2021

6.45am	Coach arrives at school				
7.00am	Depart from school and travel to Canberra - 30 minute stop en-route				
On arrival in Can	berra visit the following:				
GROUP ONE - 50	students				
11.00am	War Memorial program (1 hour) - Wartime Stories reserved				
12.15pm	Lunch - all students supply own lunch on first day – PLEASE STORE LUNCH IN A LABELLED PLASTIC TUB				
1.30pm	Telstra Tower (1 hour)				
GROUP ONE A - 2	6 students				
3.00pm	Museum of Australian Democracy - Old Parliament House (1 hour)				
4.00pm	Afternoon tea – students supply their own				
GROUP ONE B - 2	6 students				
3.00pm	Afternoon tea – students supply their own				
3.30pm	Museum of Australian Democracy - Old Parliament House (1 hour)				
GROUP TWO - 50 students					
11.00am	Lunch - all persons supply own lunch on first day - PLEASE STORE LUNCH IN A LABELLED PLASTIC TUB				
12.00pm	War Memorial program (1 hour) - Wartime Stories reserved				
1.30pm	Telstra Tower (1 hour)				
3.00pm	Royal Australian Mint - guided tour (1 hour)				
4.30pm	On completion of these activities travel to motel for dinner				
7.30pm	Australian Institute of Sport - Sportex program				
8.30pm	Return to motel for overnight accommodation				

Tuesday 3rd August, 2021

7.45am After breakfast depart from Canberra and travel to Cooma

9.30am Collect protective clothing from Village Ski Hire Snowstop Village, Cooma

Morning tea - Continue on to Bullocks Flat

11.15amRide the Ski Tube from Bullocks Flat to Perisher for teacher supervised activities. Collect tickets from Bullocks Flat
Ticket Office. A ride on the Quad Chairlift has been reserved.

Lunch - Packed lunch provided from accommodation

Late in the day, return to Cooma to drop off clothing before returning to Canberra for afternoon tea/alternate dinner times				
5:30pm	Group One (50 students) - Questacon - The National Science & Technology Centre (2 hours)			
7.00				

7.00pm Group Two (50 students) - Questacon - The National Science & Technology Centre (2 hours)
9.00pm All students return to motel for overnight accommodation

Wednesday 4th August, 2021

9.00amRoyal Australian Mint - guided tour (1 hour)10.00amDrive past the Embassies and The LodgeGROUP TWO - 50 students9.00amMuseum of Australian Democracy - Old Parliament House (1 hour)10.00amDrive past the Embassies and The LodgeBOTH GROUPS10.45amArrive at Parliament House for the following (in three groups):11.00amParliament House Tour of House of Representatives and Senate (1 hour)12.15pmLunch - Packed lunch provided from accommodation12.45pmOppart from Canberra for the return journey to school (30 minute stop en-route)4.45pm(Approx.) arrive at school	GROUP ONE - 50 students				
GROUP TWO - 50 students9.00amMuseum of Australian Democracy - Old Parliament House (1 hour)10.00amDrive past the Embassies and The LodgeBOTH GROUPSIntervention of Australian Democracy - Old Parliament House (1 hour)10.45amArrive at Parliament House for the following (in three groups):11.00amParliament House Tour of House of Representatives and Senate (1 hour)12.15pmLunch - Packed lunch provided from accommodation12.45pmDepart from Canberra for the return journey to school (30 minute stop en-route)	9.00am	Royal Australian Mint - guided tour (1 hour)			
9.00amMuseum of Australian Democracy - Old Parliament House (1 hour)10.00amDrive past the Embassies and The LodgeBOTH GROUPSIn the embassies and The following (in three groups):10.45amArrive at Parliament House for the following (in three groups):11.00amParliament House Tour of House of Representatives and Senate (1 hour)12.15pmLunch - Packed lunch provided from accommodation12.45pmDepart from Canberra for the return journey to school (30 minute stop en-route)	10.00am	Drive past the Embassies and The Lodge			
10.00amDrive past the Embassies and The LodgeBOTH GROUPS10.45amArrive at Parliament House for the following (in three groups):11.00amParliament House Tour of House of Representatives and Senate (1 hour)12.15pmLunch - Packed lunch provided from accommodation12.45pmDepart from Canberra for the return journey to school (30 minute stop en-route)	GROUP TWO - 50	students			
BOTH GROUPS10.45amArrive at Parliament House for the following (in three groups):11.00amParliament House Tour of House of Representatives and Senate (1 hour)12.15pmLunch - Packed lunch provided from accommodation12.45pmDepart from Canberra for the return journey to school (30 minute stop en-route)	9.00am	Museum of Australian Democracy - Old Parliament House (1 hour)			
10.45amArrive at Parliament House for the following (in three groups):11.00amParliament House Tour of House of Representatives and Senate (1 hour)12.15pmLunch - Packed lunch provided from accommodation12.45pmDepart from Canberra for the return journey to school (30 minute stop en-route)	10.00am	Drive past the Embassies and The Lodge			
11.00amParliament House Tour of House of Representatives and Senate (1 hour)12.15pmLunch - Packed lunch provided from accommodation12.45pmDepart from Canberra for the return journey to school (30 minute stop en-route)	BOTH GROUPS				
12.15pmLunch - Packed lunch provided from accommodation12.45pmDepart from Canberra for the return journey to school (30 minute stop en-route)	10.45am	Arrive at Parliament House for the following (in three groups):			
12.45pm Depart from Canberra for the return journey to school (30 minute stop en-route)	11.00am	Parliament House Tour of House of Representatives and Senate (1 hour)			
	12.15pm	Lunch - Packed lunch provided from accommodation			
4.45pm (Approx.) arrive at school	12.45pm	Depart from Canberra for the return journey to school (30 minute stop en-route)			
	4.45pm	(Approx.) arrive at school			



KINGS LANGLEY PUBLIC SCHOOL

ENDEAVOUR TO BE A RESPECTFUL, RESILIENT LEARNER

Year 6 Camp: List of Requirements

Below is a list of items your child will need to bring to Canberra this year. It is a good idea for them to pack their own bags so they are able to do the same on return and are aware of the items contained in them. Students should bring one bag and ensure it is compact enough for them to carry by themselves. **Please label all of your child's belongings.**

PACK IN YOUR LUGGAGE							
Item	Packed	Item	Packed				
T-shirts with sleeves		Pyjamas					
Jeans		Hat					
Jumpers/tracksuit tops		Socks (warm socks for					
		snow)					
Track suit pants		Drink bottle					
Raincoat		Camera (optional)					
Warm jacket		Money (optional)					
Underwear		Toiletries					
Joggers		Pens/clipboard					
Snow gloves		Plastic bags for dirty laundry					
Beanie/scarf		Sunscreen					
Sunglasses (essential for		Lip balm					
snow) or snow goggles							
PACK IN YOUR DAY PACK							
Day pack – a small backpa	Day pack – a small backpack/bag for the bus						
Camera (optional and		Money (optional and					
own responsibility)		own responsibility)					
Recess, lunch (in labelled		Games/books for bus trip					
plastic tub), afternoon tea							

Year 6 Camp: Expected Behaviour

The following behaviours are expected from all Kings Langley Public School students travelling to Canberra for the 2021 school excursion. Please read carefully with your child to ensure that students and parents/carers understand all expectations.

- Teacher directions and requests are to be followed at all times. If there is any confusion, students will need to discuss the matter with the teacher.
- Continued non-compliance with instructions may mean missing out on an activity.
- Continued inappropriate behaviour may require parents to be contacted and, in extreme cases, parents may be asked to collect their child. No refund is available in this event.
- Students will be responsible for their own property and respect the property of others.
- All members of the group will abide fully to instructions given by tour leaders, bus driver and external management. All students must stay with the group at all times.
- Be aware that at all times, children are representing our school, community and region.
- Make good choices and have a wonderful time!